2011. január 6., csütörtök

A dragon ászai Ausztráliában

Hétfőn kezdődik Melbourne-ben a dragon világbajnokság. Kedvenc hajóosztályunk ászai jelenleg az ausztrál bajnokságon mérik össze tudásukat: felkészülés gyanánt. Ott van mindenki, aki számít: a kétszeres Európa-bajnok Markus Wieser, a Kenesén harmadikként végzett, de világranglista-első orosz Loginov, a 2007-es világbajnok Tommy Müller (Vinci Hoesch-sel), a dán Hendriksen, és még sorolhatnánk. Akit részletesen is érdekelnek a történések, megtalálja a vb honlapján.


Az viszont szívet melengető, hogy noha Ausztrália kétségtelenül nagyobb hatalom a vitorlázásban, mint mi vagyunk, mégis éppen annyi külföldi hajó utazott a déli féltekére, mint ahányan a tavalyi kenesei EB-re. Mintegy ötven hajó, ehhez még hozzájön 25 ausztrál - így jön ki a 75 csapatból álló mezőny.


Egyébként nem tudom, hogy feltűnt-e valakinek, de Markus Wieser nemcsak az EB-t és a német Grand Prix-t nyerte meg tavaly, de a német Yacht magazin támogatásával megrendezett német bajnokok bajnokságát is. Méghozzá nem akárkik előtt: olimpikonok, matchrace-specialisták (Sven Mohr és Karol Jablonski) is indultak a hamburgi Alsteren LaserSB3 hajókkal megrendezett versenyen. Ez is azt mutatja, hogy nagyon téved, aki lekicsinyli a dragonmezőny vitorlástudását.
Markus Wieser az EB-n
Az ausztrál bajnokságon a mai napig hat futamot bonyolítottak le, ha minden jól megy, pénteken még kettőt rendeznek. Eddig Tommy Mülleréknek ment a legjobban, öt ponttal vezetnek az őket követő Hendriksen, Loginov és a többiek előtt. Markus Wieser egyelőre új hajóját próbálgatja - bár egy futamot megnyert, több futamról kiállt vagy el sem indult. Az is valószínű, hogy itt még senki sem mutatja meg igazi erejét. Vinciék előtt ott lebeghet az EB: Vinci ugye megnyerte a magyar bajnokságot, azután az EB-n már semmi sem sikerült...

2 megjegyzés:

  1. Szia Vili,
    én megmondtam hogy Marcus Németország legjobb vitorlázója,az EB előtt próbáltam is a vitorlás médiákkal tudatni,több kevesebb sikerrel. Kíváncsi vagyok mit tudnak az európaiak délen.
    Üdv: Péter (FRITZ SEGEL)

    VálaszTörlés
  2. A személyes véleményem az, hogy csak kábítja a népeket az előversenyen, a hat futamból háromban kiállt. Szerintem a jövő héten megint nem fognak a nyomába érni. Tavaly ahol elindult, nyert, ráadásul új hajója is van...

    VálaszTörlés