2012. június 9., szombat

EB-napló: szombat


Ma a felméréssel elkezdődött a Dragon Európa-bajnokság az Attersee-n. Meg is kaptuk, ami várható egész hétre - a nyakunkba az esőt. Miután túlestünk az összes kötelező méricskélésen, és a Freyja végre vízre került, pont három perc alatt sikerült bőrig ázni – amíg egy motoros behúzott minket a helyünkre.
A magyar csapat két hajója egymás mellett áll, Kis-Szölgyémi Feriék nagyon örültek nekünk, hogy végre magyarokkal vacsorázhatnak. Egyébként az osztrákok nagyon szépen megszerveztek mindent, csak a nap közepén tartott másfél órás ebédszünet volt kissé meglepő. Minden olajozottan zajlik, és Gert barátunk, aki a kenesei EB főrendezője is volt, mosolyogva rohangál fel s alá, bár van miért aggódnia, mert úgy tűnik, hogy a jövő hét nem sok szelet hoz majd.
Mi meg ugye felkészültünk két inkább közép- és nagyszeles balatoni versenyen, dehát sebaj, majd megszokjuk a lee-ben ülést. Ricsi lelkesen mondta, hogy hozott térdvédőt, abban ugye kényelmesebben lehet térdelni.
Amúgy (majdnem) mindenki itt van aki számít, az ukrán csapat két hajóval és a nagyon ukrán Markus Wieserrel, Vinci a változatosság kedvéért mancsaftként Marcus Brenneckével. Sok a német és az osztrák, a nevezési lista szerint 66 hajó lesz. 
A versenyutasítás elég vicces, két mérföldes kreutz-szakaszt írnak benne, „kivéve, ha nyugati szél van” – mert akkor csak egy mérföld. Ugyanis ha a tavon keresztbe fúj a szél, ekkora pálya fér el.
Holnap este megnyitó a főtéren (eső esetén egy csarnokban), előtte 14.00 órakor próbafutam, már ha lesz szél. Kapunk GPS-jeladót is, állítólag nézhetik majd az interneten, hogy merre kóricálunk a pályán. Gondolom, kapunk is majd sok fejmosást.
Este foci EB-nézés volt, német-portugál meccs sok lelkes német szurkolóval. Házigazda osztrákjaink az első (és egyetlen) német gólnál hátat fordítottak a tévének, és megjegyezték: mi osztrákok addig szeretjük a focit, amíg a németek vesztésre állnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése